dec
14

vese300_20080604_143724_1387031944.jpg_330x245

Szóval most tartunk Ricsivel a 36. héten. A 33. heti ultrahangon kiderült, hogy kitágultak a vesemedencék, húgyvezetékek, főleg a bal oldalon. A bal oldali vesemedence (pyelon) 10 mm körül volt, a jobb oldali csak 6-7. A húgyvezetékek (ureter) 5-6 mm-esek. Elküldtek a következő héten egy genetikai ultrahangra, ahol megerősítették  bal oldali vesemedence tágulatát, ami ráterjedt a kelyhekre.

Eléggé be voltunk parázva a férjemmel. Azt mondták, hogy a következő héten is megnézik, hogy nő, lehet, hogy meg kell császározni, nehogy tönkremenjen a veséje. Na ekkor aztán tényleg kiborultam. De még reménykedtem, hogy megjavul. Bejelentkeztem következő hétre Verebély Tibor gyermeksebészhez, ő már ezer ilyet látott, majd megmondja, mit kell tenni.


Addig voltunk még egy ultrahangon (ezen a héten hétfőn), rosszabbodott az állapot 11-12 mm-re. Azt mondták következő héten megcsászároznak. Szerdán voltam Verebély Tibornál, aki megnyugtatott, és azt mondta 15-16 mm alatt nem is veszik tágulatnak. És hogy 37. hét előtt amúgy sem szabad megszülettetni egy gyereket.
Megnyugodtunk. Szerintem a babának addig kell a pocakban maradni, amíg ő akar. Ha rosszul érezné magát, már kijönne.

Na de pénteken megint elmentem egy ultrahangra, és már 16-17 mm-es volt a bal oldali, és a jobb oldali is elkezdett nőni. Megint kiakadtam, de szerencsére a kórház gyerekorvosa felhívta Verebélyt, aki azt mondta 2-3 centiig ne törődjenek vele. És 37. hét előtt semiképp nem kell vele foglalkozni.


Azt mondta továbbá, hogy ilyenkor még nem rendeltetésszerűen használja a veséjét, és miután megszületik, lehet helyreáll. A másik doki is mondta, mivel valószínűleg a billentyűjével van gond, nem nyílik ki olyan könnyen, miután kijön a gravitációtól, működéstől lehet helyreáll. Szóval eddig itt állunk, hétfőn megyünk a 36. heti normál kontrollra, és hetente figyelni fogják a veséjét.


Eddig az a tervük, hogy december végén megszülöm a babát. Pontosabban meg akarnak császározni, amit én kimondhatatlanul ellenzek számos ok miatt. Eddig minden nekünk kedvezett a végén, úgyhogy még reménykedem, hogy a maga idejében történik minden, és nem lesz semmi baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfulukismama.blog.hu/api/trackback/id/tr25690953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása